reklama

Středočeští Piráti založili petici na podporu záchranářky Veroniky Brožové

reklama

Středočeští Piráti založili petici na podporu záchranářky Veroniky Brožové, a vyzvali hejtmanku, aby nezneužívala trestní řád k šikaně svých zaměstnanců.

Simona Luftová, kandidátka za Piráty do Senátu v obvodu Příbram, a Jiří Snížek, lídr pirátské kandidátky do nadcházejících voleb ve Středočeském kraji, založili petici, ve které vyzývají hejtmanku Středočeského kraje paní Jaroslavu Pokornou Jermanovou, aby již nikdy více nezneužívala trestního řádu k šikaně a zastrašování svých zaměstnanců.

Záchranářka Veronika Brožová napsala 17. března paní hejtmance otevřený dopis, ve kterém upozornila na nedostatek ochranných pomůcek na boj s COVID-19 pro záchrannou službu. Piráti jsou přesvědčeni, že nešlo o šíření poplašné zprávy, jak se uvádí v trestním oznámení, ale o důležité upozornění na nedostatek ochranných pomůcek. Tento nedostatek potvrdila i sama hejtmanka 16. 3. výzvou na svém facebookovém účtu, ve které poptává roušky a respirátory.

Odmítají takové chování
„Odmítám, aby ve středočeské záchrance panovala atmosféra strachu. O ty, kteří nás chrání v první linii, by mělo být bezchybně postaráno a mělo by jím být vycházeno maximálně vstříc. Zatím jsme ale bohužel svědky organizovaného nátlaku na záchranářku Brožovou ze strany radního Bezděka, ředitele Knora, předsedy odborů Havlovice a dalších,” vyjadřuje lítost Jiří Snížek.

„Osobně jsem se v březnu dotazovala řady zdravotníků ve Středočeském kraji na to, jak jsou vybaveni ochrannými pomůckami, a všichni mi potvrdili, že jich mají nedostatek, a řada z nich se o tom dokonce bála veřejně mluvit”, říká Simona Luftová a dodává: “Peticí vyjadřujeme podporu paní Brožové a naše přesvědčení, že trestní řád by se neměl zneužívat k šikaně zaměstnanců kraje.”

Foto: archiv

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama