reklama

Gazdík: Nezávislost ČT je ohrožena. Musíme být ostražití víc než kdy jindy

reklama

Poslanci zvolili nové členy Rady České televize – Pavla Matochu, Hanu Lipovskou a Lubomíra Veselého. Podle poslance STAN Petra Gazdíka tímto došlo tak k popření předcházejících dohod mezi stranami a zpolitizování Rady ČT. 

/KOMENTÁŘ/ „Ve stínu vykrádání obecních rozpočtů dnes demagogická část politického spektra definitivně ovládla kontrolu veřejnoprávních médií. Považuji to za alarmující stav a ohrožení nezávislosti jednoho ze stěžejních pilířů demokracie.

Poslanci některých stran porušili dohody o vyváženém personálním složením rad a upřednostnili vlastní zájmy spočívající v kontrole a ovlivňování České televize. Prosadili tam své vlastní koně, kteří se nestydí dávat najevo vlastní vůli zasahovat do programu a obsahu veřejnoprávních médií. Byť jsme jako opozice vystupovali jednotně s cílem bránit nezávislost České televize, hlasovací mašina komunisticko-populisticko-fašistické koalice je zkrátka v přesile.

O to více budeme nyní požadovat transparentní jednání mediálních rad a důsledně kontrolovat kroky, které by mohly jakkoli ovlivnit svobodu veřejnoprávních médií. Musíme být proto nyní velmi ostražití.“

Foto: archiv P. Gazdíka

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama