reklama

Kde bude vidět tým Charouz Racing System v rámci FIA- Formule 3 v roce 2021?

reklama

Na rozdíl od své „větší sestry F2“, se šampionát FIA-Formule 3 představí platícímu publiku příští rok především v Evropě. Nastoupí výlučně v rámci mistrovství světa formule 1 a jen jediný z pouhých sedmi víkendů jeho silně redukovaného kalendáře se bude odehrávat v zámoří. Tým Charouz Racing System a spol. budou muset k finálovým závodů koncem října cestovat až do amerického Austinu.

F3 vyrazí do sezony 2021 začátkem května tradičně v Barceloně a další trojici závodů předvede až o téměř tři měsíce později na jihu Francie v Le Castelletu. V létě bude následovat dvojice podniků, které jsou z hlediska dostupnosti i pro české fandy zajímavé: začátkem července Rakousko a koncem stejného měsíce Maďarsko. Cirkus F1 pak junioři F3 doprovodí koncem srpna do belgického Spa a již o týden později do nizozemského Zandvoortu.

Náročnou přepravu do Arábie FIA týmům F3 sice „uspořila“ (i když: velké části týmů si budou muset letenky i tak zaplatit kvůli angažmá ve formuli 2), po další dosti dlouhé přestávce se ovšem budou muset vydat k v každém smyslu  náročnému, úvodem zmíněnému finále do USA. 

Počet podniků se tedy snížil na pouhých sedm – devaluaci šampionátu ovšem FIA čelí (stejně tak jako ve formuli 2) zvýšením závodů na tři za víkend.    

Data podniků FIA-F3 pro sezonu 2021:

9. květen – Barcelona
27. červen  – Le Castellet
4. červenec – Spielberg
1. srpen – Budapešť
29. srpen – Spa
5. září – Zandvoort 2
4. říjen – Austin

Text: Roman Klemm
Foto: Dutch Photo Agency

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama