reklama

NAD VĚCÍ: Investiční vozy jako uchovatel hodnoty

reklama

Jak vybírat investiční vozy? Které automobily nejvíce nabývají na hodnotě? Jaký měla pandemie koronaviru dopad na trh raritních a sběratelských vozů? Může krize prospět fenoménu sběratelství? Jaké zážitky jsou spojeny s investováním do automobilů? Na jaké cílené zhodnocení míří fond Engine Classic Cars? Jak se bude vyvíjet automobilový průmysl? Jaké důsledky přináší elektromobilita? Jaké jsou nové trendy ve světě automobilů?

Zdeněk Lepka je předseda představenstva a ředitel BH Securities, společnosti, která se na trhu pohybuje již od roku 1993. Do portfolia BH Securities patří fond kvalifikovaných investorů Engine Classic Cars, který se zaměřuje na zhodnocování majetku pomocí investic do raritních automobilů. Zdeněk Lepka v BH Securities pracuje již od roku 1993, z oddělení Back Office se přes makléře vypracoval až k členství v představenstvu. Ředitelem a předsedou představenstva BH Securities je již od roku 2002. Celoživotně je velkým automobilovým fanouškem, sběratelem a zároveň také prezidentem Czech Ferrari Owner‘s Clubu, který funguje od roku 2009.

Radek Pokorný je spoluzakladatel fondu Engine Classic Cars. Od konce devadesátých let sbírá klasické automobily a buduje značku Engine – automobile culture. V roce 2015 spolu se společníky založil fond s proměnným základním kapitálem Engine Classic Cars – Automobile Fund, který má za cíl dlouhodobě zhodnocovat finanční prostředky prostřednictvím investic do sběratelsky ceněných automobilů a motocyklů.

Štěpán Křeček působí na pozici hlavního ekonoma ve společnosti BH Securities, kde zodpovídá za tvorbu makroekonomických a tržních analýz. Rovněž se věnuje komunikaci s veřejností a médii. Vystudoval Národohospodářskou fakultu Vysoké školy ekonomické v Praze, kde dále působí a vyučuje několik předmětů.

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama