reklama

Charouz Racing System míří do Rakouska na třetí kolo šampionátu FIA F3

reklama

Další výzva pro všechny týmy šampionátu FIA F3 čeká už tento víkend na rakouském Red Bull Ringu. Na tomto okruhu se konalo testování před sezónou, takže stáje mají relativně čerstvá data. Od 2. do 4. července u toho samozřejmě nebude chybět ani Charouz Racing System.

Po náročném a ne příliš šťastném víkendu na okruhu Paula Ricarda, kde Logan Saergant v prvním závodě doslova sahal po umístění na pódiu, je tu další šance vyšplhat se průběžným pořadím vzhůru. Američan je aktuálně na devátém místě, což by určitě moc rád vylepšil. Naopak Reshad de Gerus a Enzo Fittipaldi budou usilovat o své první body v sezóně.

Red Bull Ring už v minulosti mnohokrát prokázal, že pro seriál F3 je velmi zábavný, je zde několik míst, kde se dá dobře předjíždět. Díky zmíněným testům by se právě v Rakousku mohl Charouz Racing System odrazit k solidnímu bodovému zisku a sklidit tak plody za svoji tvrdou práci. 

Program závodů je pro letošní sezónu stejný – v pátek trénink a kvalifikace, v sobotu ráno a večer sprintové závody, v neděli ráno pak hlavní závod.

Antonín Charouz, majitel týmu, řekl: „Na tento víkend se opravdu těšíme. Trať dobře známe, dubnové testy pro nás dopadly pozitivně. Očekávám, že budeme v první desítce, nebo že ji budeme alespoň atakovat. Na Red Bull Ringu je možné svádět úžasné bitvy a získat docela dost pozic. Počasí je však samozřejmě proměnnou, která může zásadně zamíchat kartami. Nikdy nevíte, co se může stát, když začne pršet. Bude to zábava a na okruhu určitě necháme 110 % jako vždycky.“

Logan Sargeant vysvětlil: „Na Red Bull Ring se moc těším. Během testů jsem měl pocit, že auto máme na tento okruh velmi silné. Věřím, že se to odrazí ve výsledcích. Já i tým tvrdě pracujeme na tom, abychom se stále zlepšovali. Myslím, že v Rakousku to můžeme ukázat.”

Enzo Fittipaldi tvrdil: „Red Bull Ring je okruh, který milují snad všichni jezdci, takže se i já těším. Rychlé zatáčky jsou úžasné, dá se tu dosahovat vysokých rychlostí. Nejdůležitější bude páteční kvalifikace, tam se ukáže, jak asi bude probíhat celý víkend. Pro úspěch uděláme maximum.“

Reshad de Gerus uvedl: „Jsem rád, že se v Rakousku vrátím do kokpitu. Jezdil jsem tam před sezónou testy a byl jsem spokojený. Jsme sebevědomí a připraveni udělat pro úspěch maximum, chceme dobré výsledky. Uvidíme, co dokážeme!“

Foto: Dutch Photo Agency

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama