reklama

Téo přišel, viděl a pokaždé zvítězil. Aliyyah vládkyní kategorie mladých jezdců

reklama

O víkendu zahájili členové Buggyra Academy Aliyyah Koloc – Téo Calvet závodem na francouzském okruhu Charade novou truckovou sezónu. Jak napovídá titulek, úvod předčil i hodně optimistická očekávání.

Přestože stájový boss Martin Koloc bývá v hodnocení svých jezdců velmi zdrženlivý, v tomto případě nešetřil slovy chvály. „Někdy to není ani tak o vítězstvích, jako o způsobu vítězství. Přestože v našich plánech figuruje Téo jako potenciální vítěz francouzského šampionátu, brali jsme Charade jako první test jezdců i techniky. V tomto případě věčně druhý Anthony Janiec patří mezi zkušené jezdce evropského šampionátu, má za sebou spoustu beden, přesto nedostal šanci. Čtyři výhry v Charade během jediného víkendu zatím nedal nikdo,“ hodnotil dvojnásobný mistr starého kontinentu. „Po Charade je Téo rázem v mistrovské společnosti Körbera, Bösigera a Lacka, tedy šampiónů Buggyry, kteří neztratili během závodního víkendu jediný bod.“

V Charade neporazitelný Téo Calvet má ze zařazení do elitní společnosti radost, zároveň však zůstává v klidu. „Víkend, ve kterém jsem vyhrál všechno, co se vyhrát dalo, se hodnotí hezky. Na druhou stranu David Vršecký vždycky říká, že nejdůležitější je pocit z vlastního výkonu. A můj pocit po Charade je takový, že mám rezervy. Jsem hodně zvědav na analýzu dat, teď se musím soustředit na víkendový Hungaroring,“ říká průběžný lídr nejstaršího národního šampionátu v Evropě.

Vedla Téa naplnila týmové představy bezezbytku rovněž Aliyyah Koloc, šestnáctiletá závodnice dojela ve všech závodech v elitní pětce, v sobotu se probojovala na stupně vítězů a v celkovém pořadí drží vynikající třetí pozici. V kategorii mladých jezdců brala tři vítězství a jedno druhé místo. A bez větších obtíží si poradila s účastnící ME Jennifer Janiec. „Jsem asi lehce zaujatý, ale nevím, co bych Aliyyah vytknul. I když závodění na okruzích je o něčem úplně jiném, svým způsobem se už ale připravujeme na Dakar, kdy je nejdůležitější pokud možno co nejlépe dojet a každou jízdou budovat základnu pro další posun. Důležité je, že přes všechno, co letos absolvovala, ji závodění baví,“ konstatoval spokojený otec a šéf v jedné osobě s tím, že francouzský šampionát je z hlediska Aliyyah a Téa především o „vyzávodění.“ „Nicméně vítězství nejsou proti ničemu. Máme v Nogaru základnu asi začneme shánět místnost pro poháry. Už jsme to řešili s Fabinem Calvetem. Na konci století jsme si nedali na okruhu centimetr zadarmo, teď spolu slavíme úspěchy potomků.“ Průběžně třetí závodnice mistrovství Francie, si Charade užila. „Všichni kolem se o mě moc hezky starají, mají z mých výsledků radost a já mám radost z jejich radosti. Potřebuji cítit, že jsem mezi lidmi, kteří mě mají rádi, hodně mě to motivuje. Stejně jako Téo se těším do Maďarska…“

Pro informaci, vzhledem k proti covidovým opatřením, se loni uskutečnil v rámci mistrovství Francie pouze jeden závod v Nogaru. V důsledku toho se letos koná netradiční „double“ šampionát 2020 – 2021, přičemž loňská zastávka v Nogaru, ve které se ze senzačního vítězství radovala Aliyyah Koloc, je jeho součástí.

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama