reklama

Vyčerpávající Dakar. Na volný den se těším, řekl po dalších 11 hodinách v sedle Podmol

reklama

Každý, kdo na motorce dokončil Dakar, má u mě obrovský respekt. Tuhle větu prohlásil Libor Podmol po dojezdu 6. etapy slavné rallye, v níž obsadil 38. místo. „Dnes to bylo opět super náročný. Speciálka se jela skoro celá na písku, což je fakt neuvěřitelně vysilující. S motorkou je v něm totiž potřeba hodně pracovat,“ uvedl rodák z Ostravy.

Podmol dnes strávil v sedle své motorky jedenáct hodin. A to přitom organizátoři rychlostní zkoušku zkrátili z 448 na 347 kilometrů. „První polovinu etapy jsem se pohyboval kolem třicátého místa, což bylo skvělé. V druhé polovině mě trochu zaskočila navigace, která mi najednou začala hlásit, že jsem minul 41 waypointů. Bylo to právě kvůli tomu zkrácení speciálky. Ale v tu chvíli jsem si to neuvědomil a říkal si, jak je to možné, že mi chybí tolik waypointů. Pár minut jsem tam kolem kroutil, ale pak jsem se na to vyprdl a ukázalo se to jako dobrý nápad,“ vyprávěl bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu.

Nováček na legendární rallye se s tratí pere zatím statečně, občas však od obávaného protivníka dostane nepříjemný direkt. Karambolu se nevyhnul ani tentokrát. „Už jsem myslel, že to dnes zvládnu bez pádu, ale dvacet kilometrů před koncem mě to doslova katapultovalo. Zázrakem se mi ale tentokrát neaktivoval airbag, což je dobře, protože pak bych okamžitě ztratil tak patnáct minut. Člověk se totiž musí svléknout, vyměnit tu bombičku a to nějaký čas zabere. Včera jsem to dělal třikrát, takže to bylo hned plus 45 minut,“ počítal. Sám přiznává, že po sedmi dnech závodění už ztratil už hodně sil. Sobotního volna už se proto nemůže dočkat. „Na volný den se hrozně těším. Ta soutěž je fakt ohromně vyčerpávající. A nejde jen o rychlostní zkoušky. Také ty přejezdy do bivaků jsou velmi těžké. Člověk je často úplně vyždímaný, navíc už je pak docela zima, takže cestou promrzne. Ale dobrý, dobiju baterky a zase to bude dobré,“ dodal Podmol, 43. muž průběžného pořadí.

Foto: MCHphoto.cz

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama