reklama

STAN a Piráti půjdou do voleb spolu. A hovoří o vítězství

reklama

Piráti schválili v referendu zahájení vyjednávání s hnutím STAN. Představitelé Starostů a nezávislých toto rozhodnutí vítají.

„Primární společnou ambicí je vítězství v nadcházejících volbách a možnost podílet se na změně politiky v naší zemi. Jsem přesvědčený o tom, že kombinace zkušených Starostů a energických Pirátů je lék na několikaletý marasmus, provázející fungování našeho státu,“ říká předseda hnutí STAN Vít Rakušan.
 
Nyní započnou vyjednávání koaliční smlouvě, jejíž obsahem budou společné programové priority, obsazení míst na kandidátkách i nastavení povolebního postupu.
 
Výchozí pozice jsou jiné
„Respektujeme výchozí pozice obou subjektů, ale do vyjednávání vstupujeme s cílem vytvořit funkční rovnocenné partnerství. Předvolební koalice se bude definitivně schvalovat oběma stranami až po dojednání koaliční smlouvy. Uděláme vše pro to, aby s konečnou dohodou byly spokojeny obě strany. Silná spolupráce se neobejde bez kompromisů a my jsme na ně připraveni,“ upozorňuje místopředseda STAN Petr Gazdík.
 
„Představíme kvalitní osobnosti, které kombinují energii, pracovitost a zkušenosti. Chceme nabídnout voličům odvážný program a přijít s řešením stále odkládaných dlouhodobých problémů a vytvořit fungující stát pro potřeby občanů ve 21. století, ne být udržovací vládou,“ dodává 1. místopředseda Jan Farský.

Foto: archiv

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama