reklama

Velká cena Ruska F2: Delétraz chce navázat na pódium, Piquet zaútočí na body

reklama

Velká cena Toskánska F2 na okruhu v Mugellu skončila pro českou stáj Charouz Racing System skvělým úspěchem. Louis Delétraz totiž dojel druhý a třetí a vrátil se plnohodnotně do boje o mistrovský titul. Formu bude chtít potvrdit i v Rusku stejně, jako jeho týmový parťák Pedro Piquet.

Velká cena Ruska bude o nadcházejícím víkendu vrcholem evropské části sezóny. Po ní bude následovat nezvykle dlouhá pauza a pak už jen finále v rámci dvou víkendů na okruhu Sakhir v Bahrajnu na konci listopadu, resp. začátkem prosince. Louis Delétraz se díky parádnímu výkonu v Mugellu posunul na průběžné sedmé místo šampionátu s tím, že na třetího Lungaarda ztrácí pouhých třiadvacet bodů. Na prvního Micka Schumachera pak devětatřicet.

Při slibné konstelaci hvězd tedy může Švýcar poskočit hodně vysoko. „O titulu nepřemýšlím. Samozřejmě chci získat co nejvíce bodů a být v konečném pořadí co nejvýše,“ má jasno rodák z Ženevy. O tom, zda dokáže v Soči navázat na Mugello, napoví už páteční kvalifikace. A samozřejmě také forma jeho mechaniků. Protože ti odvádějí dlouhodobě perfektní práci a jejich pit stopy jsou téměř každý víkend nejrychlejší. Každá vteřinka přitom může mít přitom doslova cenu zlata.

Ani Pedro Piquet nezajíždí špatné závody. Bohužel bodový přínos zatím není takový, jaký by si sám Brazilec představoval. „Povedená kvalifikace vás může odrazit k dobrému výsledku během celého víkendu,“ moc dobře si i on uvědomuje důležitost pátečního souboje s časem.
Jak si jezdci Charouz Racing System můžete sledovat i vy v přímých přenosech. Hlavní závod začíná v 9.45 na Sport 1, nedělní sprint odstartuje na Sport 2 v 9.45.

Foto: Dutch Photo Agency

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama