reklama

Nehoda kamionu a tří dodávek obousměrně uzavřela teplickou dálnici

reklama

Ve středu 2. září v půl jedenácté byla na středočeskou tísňovou linku 112 ohlášena dopravní nehoda před 14. kilometrem teplické dálnice D8 ve směru do Prahy v katastru obce Všestudy na Mělnicku. 

Oznamovatel uvedl, že souprava s tahačem na kontejnery je převrácená na bok a na místě jsou zraněné osoby. Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic Mělník a Kralupy nad Vltavou. Po příjezdu na místo velitel čety upřesnil, že dálnice je uzavřena v obou směrech, protože nákladní automobil skončil po srážce ve směru do Prahy přes oba jízdní pruhy. Jedna z dodávek, která patrně najela do vysypaného nákladu, byla převrácená na střechu v opačném směru. Souprava navíc zdemolovala středová svodidla v délce asi 50 metrů. Dvě zraněné osoby skončily v péči zdravotnické záchranné služby.

Zásah v ochranných oblecích
Za pomoci vyprošťovacího automobilu jednotky odstranily přívěs z vozovky, převrácenou dodávku otočily na kola a odstranily mimo dálnici. Krátce před jednou hodinou po poledni se podařilo obnovit provoz jedním jízdním pruhem v každém směru.

Jelikož nákladní automobil převážel použitý zdravotnický materiál, probíhala část zásahu v ochranných oblecích. Likvidaci nákladu bude provádět specializovaná firma Dekonta. Kompletně obnovit provoz na dálnici se podařilo až po několika hodinách.

Foto: HZS Středočeského kraje

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama