reklama

VC Belgie ve Spa: Jelo se za Anthoine Huberta, body pro český tým

reklama

Tragédie, při které přišel v minulé sezóně o život Anthoine Hubert, logicky hýbe letošní Velkou cenou Belgie na okruhu ve Spa. Nejen piloti F2 jedou za svého kamaráda i soupeře. V akci byli dnes i jezdci šampionátu F3 a samozřejmě u všeho byli i zástupci českého týmu Charouz Racing System.

Skvělou zprávou hned na úvod Velké ceny Belgie byl fakt, že se dorazil podívat Juan Manuel Correa. Právě on byl loni jedním z aktérů zmíněné tragické nehody. Američan bojoval o život, pak mu hrozila i amputace nohy. Teď už se zdá, že má nejhorší za sebou, i když ho samozřejmě ještě čeká spousta rehabilitací. Pokud ale vše půjde podle plánu, Juan Manuel by se chtěl příští sezónu vrátit do kokpitu monopostu. Všichni mu přejí, aby se to opravdu povedlo!

Pokud jde o samotné závody, Formule 2 přinesla českým fanouškům skvělý zážitek. Oba jezdci Charouz Racing System se od začátku prali na špici a celých 25 kol se tak bylo na co koukat. Louis Delétraz i Pedro Piquet výborně odstartovali. Švýcar kroužil na čtvrté pozici, jeho týmový parťák jezdil sedmý. Stejné příčky si jezdci udrželi i po povinné zastávce v boxech a přezutí na měkčí sadu pneumatik.

Brazilec bojoval velmi srdnatě. Ty tam jsou časy, kdy jsme ho neviděli v záběrech kamer, které logicky většinou sledují špičku závodu. Poslední kola mu však bohužel příliš nevyšla. I když byl chvíli dokonce šestý, nakonec z toho bylo až dvanácté místo. Přesto je nutné podotknout, že jakmile se coby nováček naučí lépe hospodařit s pneumatikami, v pořadí může být hodně vysoko. Trošku mimo všeobecné dění závod odjel Louis Delétraz. Zkušenou jízdou se vyhnul všem kontaktům a byla z toho velmi pěkná čtvrtá příčka. V nedělním sprintu tak může zabojovat o další stupně vítězů. 

Bohužel ve formuli 3 u Charouz Racing System žádné důvody k oslavám nebyly. Nejlepší byl až devatenáctý Igor Fraga, o příčku za ním dojel nováček v týmu Michael Belov. Český talent Roman Staněk závod dokončil na čtyřiadvacátém místě a v nedělním sprintu bude mít pořádně složitou práci, aby se dostal alespoň na dohled bodované desítce. 

Foto: Dutch Photo Agency

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama