reklama

F2 pokračuje ve Spa: Delétraz i Piquet si jedou pro body

reklama

Na letošní sezónu nezvykle dlouhá pauza je u konce, Velká cena Belgie Formule 2 začíná v pátek tradiční kvalifikací. Budou u toho samozřejmě i jezdci Charouz Racing System, kteří do Spa dorazili dobře naladěni. Jak Louis Delétraz tak Pedro Piquet v Belgii bodovali, během přestávky si odpočinuli i potrénovali a těší se na další bodový přísun.

Páteční kvalifikace budou znovu alfou a omegou celého závodního víkendu ve Spa-Francorchamps. „Musíme ji zlepšit, je to naše povinnost,“ nechal se po závodech ve Španělsku slyšet Louis Delétraz. A má pravdu. Oba piloti Charouz Racing System mají v této „disciplíně“ co zlepšovat. Přesto, že mají téměř pokaždé v závodech velmi dobré tempo a mohou se měřit s nejlepšími, v pátek to většinou není úplně ono. Takže je jasné, že právě kvalifikace byla jedním z největších témat na zamyšlení v dvoutýdenní pauze.

S dobrou náladou do Belgie přicestoval Pedro Piquet. V Barceloně totiž konečně prolomil smůlu a dojel si pro první body v sezóně. „Byl jsem doma, odpočinul jsem si. Teď jsem připraven na sto procent, vše začne už volným tréninkem, hodně bude samozřejmě záležet na kvalifikace. Musíme se na ni soustředit a mít do sobotního závodu dobré pozice na startu,“ dobře si uvědomuje Brazilec, který je v průběžném pořadí šampionátu na osmnáctém místu, s čímž se rozhodně nechce spokojit.

Jeho týmový kolega Louis Delétraz je devátý, ani pro něj to však rozhodně není pozice, ze které by měl radost. Jeho cílem musí být minimálně boj o elitní pětku. „Louis by měl více tlačit v kvalifikacích, v Barceloně jsme od něj čekali více bodů. Pedro získal první body a myslím, že je to pro něj velká motivaci do dalších závodů,“ má jasno manažer týmu Bob Vavřík.  Sobotní hlavní závod startuje v 16.45 a vysílá ho přímým přenosem stanice Sport 1. Nedělní sprint se pak jede od 11. hodin a sledovat ho můžete na Sport 2.

Foto: Dutch Photo Agency

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama