reklama

Charouz Racing System v Maďarsku: Skvělý Delétraz dojel 7., Piquet dlouho bojoval o elitní desítku

reklama

Na Hungaroringu to bylo v rámci prvního závodu Velké ceny Maďarska FIA F2 pořádné drama. Skvělé je, že se na parádním sportovním zážitku podíleli i jezdci Charouz Racing System. Louis Delétraz dojel pro body za sedmé místo i pro slibnou startovní pozici do nedělního sprintu. Pedro Piquet se dlouho držel na bodovaných místech, jeho pneumatiky ale byly v závěru v koncích. Český tým přesto předvedl jasně viditelný návrat ke konkurenceschopnosti.  

V sobotu odpoledne zůstalo východně od Budapešti sucho. Kdo si myslel, že to bude znamenat nudný závod, nemohl se více splést. Jezdci do toho od začátku šlapali na plné obrátky a o dramatické momenty nebyla nouze. Pedro Piquet s Louisem Delétrazem se hned usadili na pozicích těsně za top 10 – a z českého pohledu mělo být ještě lépe. Naštěstí pro české fanoušky se totiž piloti Charouz Racing System všem kolizím úspěšně vyhýbali a z nepřehledné úvodní fáze dokázali oba těžit, když se posunuli na bodovaná místa.

A to ještě nebylo zdaleka všechno. Piquet zajel nejrychlejší kolo dosavadní fáze závodu a vypadalo to, že se bude pouze řešit, kolik premiérových bodů získá. Bláznivému závodu plnému zvratů však ještě nebyl konec. Brazilec postupně odpadal a zaplatil krutou nováčkovskou daň. Pneumatiky mu do závěru nevydržely a Pedro dojel až čtrnáctý.

Naopak Delétraz o své další mistrovské body bojoval jako lev. Proti Mazepinovi, Daruvalovi a Drugovichovi, kteří měli – podobně jako vítězný Shwartzman – čerstvější obutí, ovšem v závěrečných okruzích neměl šanci. V posledních fázích závodu se mu však povedlo předjet nejen Zhoua, ale dokonce i Ilotta. Bylo z toho tedy skvělé sedmé místo! A co víc, do nedělního sprintu Švýcar vyrazí z první řady a bude moci navázat na stupně vítězů z úvodního podniku v Rakousku.

Foto: Dutch Photo Agency
Text: Roman Klemm

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama