reklama

F1 v roce 2020 v Portugalsku? Nic není nemožné

reklama

Ázerbajdžán, Japonsko i Singapur letos přišly o pořádání Velké ceny F1 kvůli pandemii koronaviru. Nabízí se ale logické otázka – jak tyto závody nahradit? Momentálně je v plánu osm evropských závodů, ale není vyloučeno, že přibude ještě jeden. Na místě, které byste zřejmě nečekali – v Portugalsku!

Dva závody bude letos hostit britský Silverstone a rakouský Red Bull Ring. Po jednom závodě se pojede v na Hungaroringu, v Barceloně, ve Spa a v Monze. Pak by se měl kolotoč F1 přesunout do Asie, Ameriky a sezónu zakončit v Bahrajnu a Abú Dhabí. Organizátoři však uvažují, že by zrušené asijské závody nahradily podniky v Evropě. Podle všeho probíhají intenzivní jednání o tom, že by se jelo na okruhu Algarve v Portugalsku. A prý to vůbec není nereálné. Pro tuto zemi hraje fakt, že nebyla pandemií koronaviru příliš zasažena, má odpovídající zázemí, hotelovou síť atd.

Vše by mělo být jasné do poloviny července. Pokud by se nakonec v Portugalsku jelo, tak zřejmě v 27. září a 4. října. První závod by se jmenoval Velká cena Portugalska, druhý Velká cena Algarve. Důvod je prostý  kalendář F1 neumožňuje dvě Velké ceny stejného názvu. Pro zemi na jihu Evropy by to byla vítaná příležitost se předvést a snad i nalákat turisty. A pro F1 šance dovést závody někam, kde se jely naposledy v roce 1996 (tenkrát zde triumfoval Kanaďan Jacques Villeneuve).

Foto: archiv

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama