reklama

Bouřky v Praze poslaly na premiérový ostrý zásah Jednotku sboru dobrovolných hasičů Prahy 8

reklama

Výjezdní hasičský vůz Dennis s šestičlennou posádkou na svůj historicky první ostrý zásah včera vyslal centrální dispečink pražských hasičů kvůli přívalovému dešti, který zatopil suterén Polikliniky Mazurská v Praze 8 – Bohnicích. Dennis na místo dorazil za 9 minut od zavolání, přesně v 19:36. Na místo přijeli také jednotka dobrovolných hasičů z Březiněvsi a vůz HZS Praha. 

Vodu ze suterénu polikliniky hasiči odčerpávali až do 21:40. Na místě už působily jen dvě jednotky dobrovolných hasičů, přičemž velení od HZS Praha převzala JSDH Praha 8. „Naše jednotka má 23 členů a byla zřízena 1. dubna loňského roku a včera šlo o náš první ostrý výjezd. Těší nás, že jsme se osvědčili,“ říká zástupce velitele jednotky Jan Kouba. V polovině loňského roku dostala jednotka od radnice Prahy 8 právě Dennise, tedy výjezdní hasičský vůz. Městská část ho získala od Hasičského záchranného sboru hl.m.Prahy.

Deset vysoušečů běží naplno
„Těší mě, že akceschopnost a pohotovost prokázala jak naše jednotka dobrovolných hasičů, tak Osmá správa majetku a služeb ve spolupráci s radničním Odborem bezpečnosti a krizového řízení. Díky tomu v suterénu polikliniky nyní už běží naplno deset našich vysoušečů,“ doplnil starosta Prahy 8 Ondřej Gros.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Městské části Praha 8 má za úkol chránit životy a zdraví obyvatel a majetek před požáry a poskytovat účinnou pomoc při mimořádných událostech, které ohrožují život a zdraví obyvatel, majetek nebo životní prostředí a které vyžadují provedení záchranných, resp. likvidačních prací a plnit další stanovené úkoly na území Městské části Praha 8 v souladu s právními předpisy.

Foto: Praha 8

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama